tirsdag 12. mars 2013

Tøft for kristne


På slutten av 2012 ble en kvinne og hennes fem barn arrestert og gitt en fengselsstraff på 15 år på grunn av at hun konverterte fra islam til kristendommen. Dette skjedde i Egypt. Kan vi ikke snart begynne å si at "Den arabiske våren" er blitt til en islamistisk vinter?

De kristne har en tøff tid i muslimske land. I Irak var det i 1990 ca 1,3 millioner kristne. I dag er det under 200.000. Under grunnlovsvalgene i Egypt var det bare 7 prosent kristne som våget å stemme. Resten ble skremt bort av islamister.
 
I alle muslimske land er antallet kristne gått mye tilbake de siste 15-20 årene på grunn av drap. I tillegg har svært mange forlatt disse landene på grunn av allslags mobbing og trusler.

Ayatollah Ahmad Al Baghdadi Al Hassani  hadde følgende TV-budskap til kristne i Egypt 13. desember:  -Velg Islam eller døden! Under valget i Egypt i desember meldte Associated Press at islamister gjorde alt for skremme kristne fra å delta i valget, inklusive steinkasting. Ikke rart at valgdeltakelsen bare var 30 prosent….
Frankrike, Tyskland, Vatikanet og Europa ellers er urolige over det som skjer. Den latinske patriarken i Jerusalem Fouad Twal uttrykte sterk bekymring  i sitt julebudskap  over  vanhelligelsen av kirker, klostre, synagoger og gravlunder. Han sa også at dette ondet må stoppes. 

Gjennom historien har vi sett at den katolske kirke (sammen med sterke verdslige makter) har slått tilbake mot islam under lignende forhold som nu blottlegges i islamske områder. Jeg tror Vatikanets og Europas tålmodighet er i ferd med å nå smertegrensen. Og da blir det ikke skøy å være muslim. Og ikke europeer heller, for den saks skyld.  Jeg tror ikke vi kommer utenom et svært blodig oppgjør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar