torsdag 14. mars 2013

Pave Frans knytter Latin-Amerika og Europa sammen


Paven er biskop av Roma. Sånn sett er det av stor betydning at foreldrene hans var italienere som flyttet til Argentina, hvor Jorge Bergoglio ble født.  Han har både argentinsk og italiensk statsborgerskap.  I tillegg snakker han tysk. Han har studert  i flere år i Tyskland.




Aksen Berlin-Roma
Frans den første ser dermed  ut til å kunne bevege seg lett og ledig i utviklingen av aksen Berlin - Roma. Det blir i det minste interessant å følge med i dette. Ellers vil valget av denne paven helt sikkert bety at båndene mellom Latin-Amerika og Europa vil bli styrket og utviklet  - og  med stor fart, eller blitz-fart om man vil . Begge trenger hverandre. Dette vil samtidig bety at USA helt vil miste sin betydning i Latin-Amerika. 
 
Limet i Europa
Det katolske Europa vil vokse, inspirert av veksten i Latin-Amerika. Sammen vil Europa og Latin-Amerika bli en formidabel blokk å regne med. Men Brüssel og Berlin/Roma vil selvsagt ha regien. Frans I kan vise  seg å være den rette mannen til å fremskaffe det limet som skal binde Europa sammen, og dermed bidra til Europas samling til en superstat. 

Første jesuittpave
Pave emeritus Benedict XVI har spilt sine kort utrolig godt, selv om han  sier at valget kom overraskende på ham også.  Pave Frans er konservativ og deler  mange av de oppfatninger Benedict har om mangt og meget.  Ifølge Spiegel Online er Frans også den første jesuitt som blir pave. Jesuitter-ordenen er den katolske kirkes spydspiss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar